Monday, 12 December 2011

Why Pondan ?

Assalamualaikum
Apa khabar semua manusia normal and abnormal . Lama tak update . Sibuk cari macam mana nak setting Blog ni . Sorry kalau lama menunggu nak baca latest post . Aku sangat busy adn banyak kerja untuk disudahkan sebelum Blog jadi keutamaan . Previous dua post aku cerita pasal why Pengkid ? Kenapa pengkid jadi salah satu perosak dalam masyarakat manusia . Sangat tak adil kalau aku hanya troll pengkid tapi pondan macam mana ? Mereka jealous .


Pondan


What is pondan


Pondan (juga dikenali sebagai Mak NyahBapukDarai,Sama Species) merupakan istilah yang merujuk bagi golongan lelaki transeksual, yaini orang-orang yang mempunyai biologi lelaki tetapi mendakwa mempunyai naluri wanita. Golongan ini sering menggunakan istilah "terperangkap dalam tubuh yang salah" atau "wanita dilahirkan transeksual".

Sumber-Ensiklopedia Bebas


Roberta Close (Transeksual Brazil)

Macam-macam definasi pondan yang aku pernah baca and dengar . Antaranya gay , kalau kau ialah gay , tak semestinya kau seorang pondan . Tapi kalau kau pondan , definitely kau ialah seorang gay . Faham ? Masa aku kecik pun aku dah pernah nampak pondan berkeliaran dalam taska yang aku duduk . Memang geli and gila . Kau bayangkan kalau dia ramas kemaluan kau ? Apa kau nak buat ? Redha and mengucap la jawabnya .

Kenapa and bagaimana ?


  1. Ramai yang tertanya-tanya kenapa dia boleh jadi pondan ? 
  2. Bagaimana ada perasaan and feeling untuk jadi seorang pondan berjaya ?
  3. Kenapa dia taknak jadi lelaki ? 
  4. Dia tak suka ke ada konek
  5. Ada bacteria masuk ke masa sperma bapak dia masuk ovum Mak nya ?
  6. Dia tak takut Allah ke ?

Aku faham ramai sangat yang tanya soalan macam ni . Termasuk aku . Aku tak dapat jawab sebab aku bukan pondan and mungkin takkan jadi pondan sampai aku mati . Nak kata diorang tak cukup chromosome ke ? Tapi diorang tak cacat . Nampak normal . Tangan ada dua and kaki dua and hampir sempurna tubuh badannya , Ini selalunya disebabkan oleh hormone . Testosterone yang sikit .

What is Testosterone ?

Testosterone plays a key role in the development of male reproductive tissues such as the testis and prostate as well as promoting secondary sexual characteristics such as increased muscle , bone mass, and the growth of body hair. In addition, testosterone is essential for health and well-being as well as the prevention of osteoporosis .
Senang cerita ianya adalah hormone lelaki dan mempengaruhi perangai dan juga tumbesaran lelaki . Kalau kurang hormone ini , itu antara penyumabng kenapa kadang-kadang mereka jadi lembut and sangat pelik .

Didikan Ibu Bapa

Aku rasa mesti ramai yang setuju kalau aku cakap bahawa didikan Ibu Bapa adalah salah satu faktor penyumbang paling hebat dalam diri pondan . Okay , cuba korang bayangkan , Kalau dari kecik korang dididik untuk pakai baju perempuan dan bergaul cara perempuan . Mesti besar kemungkinan untuk jadi pondan kan ? 

Tapi Ris , banyak je kawan aku yang adik beradik semua perempuan dia sorang laki . Tapi manage to survive and jadi lelaki .

Itu segelintir and didikan nya betul la tu . Kalau didikannya salah , tak jadi macam tu . Aku faham kalau membesar dengan perempuan di sekeliling kita , lelaki tu akan jadi lebih polite and sopan . Tapi kalau melampau , budak lelaki tu akan lebih terikut untuk jadi macam perempun . Mereka kan budak kecik . Mereka akan follow apa saja yang ada kat depan mata mereka . Jangan lupa . Otak mereka belum berkembang masa tu . 

Didikan Agama

Didikan agama pun mainkan peranan yang penting sebenarnya . Maksud aku , sangat penting sebab melalui agama , kita akan ada pegangan . Pegangan tu satu yang utuh . Contohnya Islam . Mereka mengaharamkan glongan yang menyerupai golongan lain . Contohnya macam pondan yang menyerupai golongan perempuan dengan memakai aksesori and makan pil hormone untuk tumbuhkan buah dada . Malah sanggup melalui operation beribu-ribu untuk buang konek . 
I sanggup buang konek ni sebab I memang nak jadi perempuan betul . Yang sejati maksudnya . Faham kan ? Yang ada period sekali . Mesti ramai lelaki yang nak kan I sebagai Isteri yang sah .
Nampakkan betapa ceteknya akal dan minda . Pernah tak diorang fikir bila dah tua apa akan jadi kat diorang . Sekurang-kurangnya pun fikir lah masa dalam kubur nanti . Macam mana masa kena azab . Masa tu dah terlambat kan . Okay , katakan lah korang tiba-tiba nak bertaubat masa dah tua nanti . Macam mana nak pasang balik konek yang korang dah buang tu even korang simpan dalam botol ?


Kisah Benar


Ada satu kisah benar yang berlaku di salah satu hospital swasta sekitar Kuala Lumpur . Ini aku dapat dari kawan aku sendiri . Satu hari , ada seorang lelaki datang untuk berjumpa Doctor dengan membawa satu balang besar . Bila dia masuk ke dalam bilik Doctor , dia naik kan balang tu ke atas meja dan minta Doctor tolong pasangkan balik konek yang dia dah potong tu . Untuk pengetahuan semua , ini mustahil . Pondan tu dah pergi ke 5 hospital sebelum ni dan hasilnya sama . Nak jadi macam ni ?


Salah Tuhan


Alasan paling biasa dalam perdebatan isu ni . Tak habis-habis salah Tuhan , salah kau pernah fikir tak ? 
Tahukah kau bahawa aku adalah antara manusia malang yang bernama perempuan tapi terperangkap dalam badan lelaki ? Ini salah Tuhan .
Jangan sesekali melanggar qada dan qadar . Ingat kau siapa , pencipta kau siapa . Kau harus bersyukur sepatutnya . Bukan salahkan Dia . Bila kau dah dilahirkan sebagai lelaki , kau harus hidup sebagai lelaki , bukan tukar dengan operation and pil hormone bodoh tu . Kau ingat kalau kau salahkan Tuhan pun , kau dapat tukar ke ? 
 Naluri aku memang macam ni . I'm craving to have fefek as my alat sulit and craving for konek to hold on to .
Rasa macam  nak sepak muka kau and pijak pakai high heels tahu tak ? Benda ni sebenarnya adalah sejenis penyakit dan boleh dirawat sebenarnya . Cuma keinginan yang bataskan perubahan seksual ni . Fikir-fikirkanlah .


Pergaulan dan sokongan kawan


Sokongan kawan dan jenis kawan yang kita pilih untuk kawan pun sangat mempengaruhi perangai dan kelakuan kita sebenarnya . Maksud aku sangat membantu . Sebab , kau bayangkan kalau kau kawan dengan budak-budak jahat , jahat la jadi kau . Kalau kau kawan dengan budak-budak pondan , patah lah kau . Simple kan nak faham ?
Kawan-kawan I semua patah , takkan I sorang nak jadi tak patah ? Diorang semua suka konek , I pun follow la . Kata BFF kot . Kalau boleh kubur pun I nak sama dengan BFF I .
Nampakkan betapa pelik nya golongan macam ni . Ni apa yang aku assume and hasil dari apa yang aku baca dalam research orang kebanyakan . Jangan salahkan aku . Salahkan diorang . Aku faham bila korang kata ,
Accept kami seadanya
 Memang kami terima korang seadanya , tapi kalau kau pembawa gejala buruk and boleh meracuni fikiran manusia lain , kami yang normal tak boleh duduk diam and berpeluk tubuh saja . Minta maaf , kami memang bukan manusia yang korang bayangkan yang akan menerima golongan macam korang ni dengan hati terbuka .


*****


Korang mesti nak diterima dalam society kan , dalam masyarakat tapi dalam dunia sekarang dalam Malaysia ni , aku berani jamin korang takkan diiktiraf sampai bila-bila . Kalau nak jadi pun , tunggu aku mati dulu . Aku taknak benda macam ni boleh mempengaruhi fikiran anak-anak aku atau pun generasi aku yang lain . Bukan aku discriminate . Tapi aku nak tunjuk kan ni bukan benda yang betul and patut untuk dibuat .

Sekian . Harris Fitri .

Sunday, 23 October 2011

Kenapa Pengkid ?

Assalamualaikum

Apa khabar awek - awek pengkid sekalian ? Sihat ?
Korang pernah tengok tak tengok awek yang cun , sexy , cutting macam supermodel , rambut panjang , leher jinjang tapi dia couple dengan PENGKID ? Mesti semua pernah tengok kan ? Kalau korang lelaki korang tak rasa tercabar ke ? Tak rasa macam konek korang ada guna ke ? Aku faham ramai tertanya - tanya kenapa macam tu . Kadang-kadang panas hati lebih-lebih lagi kalau korang tengok pengkid tu tak handsome and langsung takde ciri-ciri kelelakian walaupun dia tambah artificial pubic .



Mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa perempuan superb ni pilih pengkid . Banyak sebab yang aku dapat hasil dari temu ramah dan juga kajian sendiri . Kadang-kadang pelik kan apa rasa and feel yang diorang dapat daripada relationship relationshit macam ni . Kenapa aku panggil benda ni relationshit ? Sebab benda ni memang shit (tahi) .

Why Pengkid ?


Antara jawapan yang aku dapat bila bertanyakan why pengkid ?

  1. Dia Cute
  2. Memahami
  3. Tak boleh rampas daraH I .
  4. Ada lebih masa untuk di spend bersama .
  5. Saya lesbo sebenarnya .
  6. Saya selalu kena tinggal and tipu dengan lelaki .
Rasa acceptable ke alasan macam ni ? Aku rasa macam langsung tak boleh diterima bagi aku . Siapa pengkid or kekasih pengkid yang baca post ni , tolong tinggalkan comment or alasan tambahan even korang buat account as anonymous . Mungkin ada salah daripada fakta di atas . Atau mungkin lelaki yan korang nak takde bahagian sulit uyang macam mana perempuan ada kot . Sebab tu ke korang pilih perempuan pegkid untuk jadi teman sehidup semati kononnya .

Haram


Pernah tak korang dengar apa maksud haram . Maksudnya dalam English Illegal . Benda ni bukan main-main , masuk neraka tahu ? Nak masuk neraka ? Kena bakar dengan api neraka tahu . Beribu kali ganda lagi panas dari api di bumi ni . Di bawah aku sediakan sekali Firman Allah tentang hubungan sejenis .

 Pengharamannya merujuk kepada firman Allah dalam surah al-Mu’minun, ayat 5-6
dan sebuah Hadis Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: Seorang lelaki janganlah melepaskan nafsunya kepada seorang lelaki di dalam sehelai kain dan seorang perempuan janganlah melepaskan nafsunya kepada seorang perempuan dalam sehelai kain (Nail al-Autar, 6:16)



Aku faham aku memang tak layak nak cakap pasal agama . Tapi kadang-kadang kena tegur benda -benda macam ni . Aku taknak generasi lepas ni banyak yang rosak sebab manusia rosak macam korang . Benda ni membahayakan bakal anak-anak aku . Sangat bahaya maksud aku . Tak ke korang takut anak - anak korang  lepas ni dah pasang cita -cita nak couple dengan pengkid ? Atau pun dah pasang impian nak pasang artificial pubic .

Hebat


Aku gelar diorang hebat sebab orang orang macam ni memang telinga tebal and tak takut bad reputation . Buktinya , bila korang nampak Pengkid yang muka macam bekas banduan perempuan jalan dengan perempuan hot , sekurang-kurang nya mesti terkeluar dari mulut atau termengumpat pasal diorang kan ? Jangan tipu . Dosa .

Celaka punya orang takde konek dapat perempuan lawa macam tu .

Aku selalu dengar ayat ni daripada kawan-kawan aku . Dan sometimes , Pengkid tu and perempuan lawa tu dengar , tapi diorang buat bodoh and tebal kan telinga . Aku rasa kalau aku Pengkid tu dah bergaduh dah . Tapi , aku lelaki . diorang penkid , banyak beza kan . Mereka guna kan artificial pubic , tak sama dengan kami yang original ni .

Sokongan orang sekeliling

Benda ni adalah antara dosa secara tak langsung . Bagi sokongan dan juga dorongan terhadap benda yang terang-terang salah and haram disisi agama . Macam ada satu case yang aku tengok dekat Facebook . Kan ada yang expose , siap ada yang in relationship with Tambi Nadu (bukan nama sebenar) .
*kalau letak nama sebenar contohnya macam Rokiah binti Sagun mesti malu sebab perempuan dengan permpuan terang sangat . So letak la nama samaran macam yang selalu aku jumpa ialah nama Jepun or nama-nama manja yang orang susah nak detect nama tu nama Penkid .
Kalau korang perasan , nanti bila termaktub je kat Facebook diorang , maka ramai la orang akan tekan button LIKE and comment yang macam sangat-sangat mendorong activity jijik ni . Antara comment yang aku baca and jumpa sendiri ialah ,

  1. So sweet both of you . 
  2. Moga happy sampai bila-bila .
  3. Nanti kahwin jemput ye .
  4. Sejuk hati tengok korang macam ni
Apa punya jahil la . Dah nampak dosa terang-terang , relax dan slumber je tanpa segan silu menyokong . Puuuii ! Nanti kat akhirat Allah tanya apa nak jawab ? Nak cakap korang sokong ? Fikir - fikir kan lah .

All gay guy are the same


Saya benci lelaki , saya benci Ayah saya sebab dia lelaki , saya benci Abang saya sebab dia lelaki , saya benci Lecturer handsome saya sebab dia lelaki , saya benci Mamak Ehsan sebab dia lelaki .
Get it ? Benci semua lelaki kan ? Aku rasa kau kena belajar dari sekolah darjah satu la . Or kau ter skip kelas Science masa Form 3 chapter 4 . Chapter tu sepatutnya kau beri perhatian lebih sebab subject tu paling seronok bagi aku . Kalau takde sperm laki tu , macam mana kau lahir ? Pernah fikir tak ? Kau pergi bunuh Ayah kau la kalau kau benci lelaki sangat ,

Tak semua lelaki sama , memang la semua ada kemaluan yang sama , yang membezakan adalah size kemaluan mereka . Jadi , jangan la tuduh lelaki semua sama . Tolong lah . Memang ada yang jahat , tapi tak semua jahat . Macam kau , kalau adik kau kencing dalam seluar kat sekolah , kau kencing sekali ke ?

Pengancam and ancaman


Ada yang tak sedar benda ni . Kalau kau nak tahu , pengkid ni sebenarnya dah jadi ancaman dekat kaum lelaki handsome macam aku . Sebab , nanti , perempuan - perempuan lawa yang tak berotak kadang-kadang akan lari kat korang . Macam mana diorang nak mengandung ? Kesian kan ? Bazir je air mani kami . Kasihani lah kami . Kami nak zuriat . Kalau aku boleh mengandung sendiri , tak payah aku pergi kat perempuan , tapi untuk kitaran hidup yang normal dan tak dilarang agama , aku wajib kahwin dengan perempuan .

Benci awak (suami) , saya nak lari kat pengkid tu sebab dia faham saya . Biar la takde konek pun , boleh buat artificial . Huhhh !
Aku rasa takde orang nak cerekarama macam ni jadi di masa hadapan . Sebab nanti apa anak-anak korang akan cakap kan . Come on Pengkid , jadi la perempuan balik , takpe tak cantik , tapi dapat redha Allah . Faham saya bukan Ustaz , tapi , menegur tak salah kan ?

Conclusion

Aku tahu mesti lepas ni semua pasangan pengkid akan pangkah blog gua . Okay2 . Fine . Aku setuju . pangkah la . Aku redha . Benda ni aku troll sebab aku akan tulis fakta sahaja . Benda-benda mengarut aku tak suka . Benda ni aku tulis supaya orang sedar silap diorang . Mana-mana yang ada artificial pubic tu , nak pukul aku , datang la ramai-ramai sebab kalau tak cukup ramai , aku tak sanggup pukul orang perempuan even dah ada artificial pubic . Thanks for reading readers .

by : Harris Fitri

Sunday, 2 October 2011

Nurse

Assalamualaikum

Sebagaimana yang semua orang tahu , aku seorang Male Nurse yang normal . Maksud aku normal ialah 'Jururawat' . Jururawat , satu profession yang dipandang remeh kadang-kadang . Satu profession mulia , tetapi disalah anggap dengan banyak pandangan serong yang tak sepatutnya dan kalau boleh aku nak lempang je muka orang yang tak kenal dunia jururawat tetapi menyumpah and curse jururawat macam bagus .

Aku terasa nak tulis post ni sebab last week , aku pergi ke blood donation campaign , then ada satu Uncle yang tak handsome tanya aku ,
'Boy , you working as what haa ?',''I'm a future Staff Nurse , I mean Male Nurse' .
Reaction yang diterima sangat macam bangang apabila Uncle tak handsome ni macam melekehkan profession aku . Hai Uncle , you know what ? If you're admitted to the hospital , the one who take care of you gonna be one of US . Nurses . You should realized that . Watch this video .

Bila aku cakap dengan kawan-kawan aku , rupa-rupanya baru aku sedar , banyak tanggapan salah terhadap Nurse yang sememangnya salah dan hanya mitos semata-mata . So sit back and relax , read this Readers . Especially Nurses .

Bullshit Rumours about Male Nurses


1.Otak cetek and Mesti Last Choice

Hai , aku selalu dengar benda-benda macam ni . Orang cakap , Nurse ni hanya cukup-cukup makan keputusan belajar SPM and tak layak untuk ambil kursus lain .
Owh , ambil Nurse . Senang la . Nak 3 kredit je kan masuk belajar situ .
Pukitiau , aku tampar muka kau nanti . Aku lebih dari tu . Even sekarang the lowest yang diorang nak is 5 Credit for SPM . Orang cakap , belajar senang je kan , cuci berak , cuci kencing , mandi kan orang . Ni hanya dari luar yang korang nampak . Yang langsung tak clear dari pandangan luar .

Dear Uncle , Uncle tahu ke yang kami belajar lebih dari tu ? Macam-macam yang kami belajar Uncle . Yang Uncle panggil air gantung tu . Itu namanya drip Uncle . Kalau Uncle belajar , Uncle boleh ke perform macam mana kami buat ? Yang Uncle tengk kami masukkan tiub ke hidung terus ke perut , Uncle boleh buat ? Uncle ingat cucuk benda tu macam cucuk patung ? Tak rasa apa-apa ? Kalau takde ilmu , Uncle rasa boleh buat tak ?

Nak tahu Uncle susah senang Nursing , Uncle masuki belajar dulu . Uncle ingat benda tu je kami belajar ? Kami cover semua Uncle . Medical Imaging , Pharmacy , Lab test and Physio tahu ? Ingat senang nak sumbat semua ni dalam otak ? Kalau kami tak belajar pasal ubat , macam mana kami nak serve ubat kalau Uncle masuk Hospital ? So Uncle , think about this carefully .

2.Lembut .

This one lebih kepada Male Nurse . Selalunya kena kat batang hidung sendiri . First impression orang bila tengok Male Nurse ialah
Mesti dia lembut . Dia gay kan ? Or dia gigolo ? Sangap sangat nak tengok konek orang sebab tu la masuk Nurse , so boleh main konek patient hari-hari .
Bodoh punya orang . Ada juga mentaliti macam ni zaman sekarang . Kalau nak tengok Male Nurse sejati , datang college aku and tengok sendiri macam mana Male Nurse group and College aku . Nak tengok yang macam Gangster and body builder pun ada . Itu hanya false perception yang digembar gemburkan .

Ada perempuan and awek-awek usya gua senget je . Mentang-mentang gua Nurse , cop gua gay and lembut la ? Rasa nak lempang je . Pernah ada kawan aku post link blog gua kat wall dia , then tulis 'From Male Nurse' . Nak tahu apa perception orang yang tengok link tu ?
Nurse ? eeeuw .
Eh cibai . Kalau kau depan aku , aku rasa dah berkecai muka kau aku tumbuk . Nak tengok Male Nurse ni gangster tak gangster . Try langgar tengok . Bukan nak menunjukkan lelaki kami , tapi memang sekarang Male Nurse dah berevolusi . Kami macam lelaki biasa cuma kami Jururawat .

3. Songsang


Satu lagi tanggapan bullshit dari orang pemikiran cetek . Aku selalu dengar benda ni direct dari orang . Dan tak kurang juga dari orang-orang yang rapat dengan aku . Come on please . Open sikit otak . Aku faham kenapa korang cakap macam ni . Hanya sebab ada segelintir dari kami yang macam ni , takkan seluruh kami dikecam macam ni .
Diorang Nurse , mesti gay or lesbo kan ? Yelah . Masing-masing ada yang lembut or keras kan . 

Damn . Come on la . Korang kena datang college aku la aku rasa sebab di sini , korang akan jumpa Male Nurse yang playboy . (except aku) . Kaki perempuan yang gila-gila punya . Siap ada couple dengan 5 orang sekaligus . Ni serius Bro . So jangan la kecam kami dengan pandangan yang tak berasas macam ni .
Tapi aku dengar sendiri Ris , diorang kata ada Nurse Lelaki raba patient lelaki .
Butthurt ! Segelintir . Bukan aku dan yang normal ni . Memang aku akui ada yang macam ni . Tapi jangan sebab dia sorang korang nak tuduh kami yang normal ni macam tu juga .


4. Gaji Sikit and Sengkek .

Aku rasa ni salah satu pendapat yang salah juga . Mentang-mentang ramai Staff Nurse pakai kereta Malaysia je contoh macam Myvi or Viva so korang terus cop kerja Nurse ni sebagai kerja yang tak mendatangkan income yang besar . Come on la , selalunya yang pakai kereta macam tu , kebanyakan adalah Staff Nurse yang baru grad . Baru nak start hidup kot .
Yela tu , takkan mampu la korang nak dapat RM 2 K ke atas setiap bulan .

Aku rasa korang kena lebih peka dalam hal ni . Aku tanya kawan-kawan aku yang dah kerja , hampir semua cakap dengan duit gaji sekarang ni diorang boleh built hidup slow -slow and better than other field . Contohnya , ada senior aku yang kerja di Unit Dialysis . Dia cakap ada Staff yang dapat sampai 3 K paling kurang untuk setiap bulan . On call and Over Time banyak membantu .
Berapa sangat la yang korang boleh dapat bila dah tua nanti ? Mesti sikit kan ?
Hai , aku pernah tanya Unit Manager di Johor Specialist Hospital and jawapan yang aku dapat sungguh memberangsangkan . 8K sebulan bukan jumlah yang kecil . Bagi aku la . Sebab even  Engineer or other profession susah untuk dapat gaji macam tu dalam masa yang singkat .

Conclusion 


Never underestimate us as a future Staff Nurse . Semua profession ada kebaikan and keburukan sendiri . So jangan cepat buat apa-apa kesimpulan yang tak berasas . Bukan semua Male Nurse ni lembut or gay . So jangan terus buat kesimpulan yang salah tak berasas .  Dulu aku rasa malu nak bagi tahu orang aku ambil Nursing but now , I'm proud of this course . This course taught me what life is and how to appreciate others . Thanks for reading readers .

Wednesday, 21 September 2011

How to get rid of your Ex(s)

Assalamualaikum

Tekan Play and tengok Video ni . Kalau tak , korang takkan faham post di bawah .


video

Apa khabar semua lelaki lawa and perempuan handsome ? Ada sihat ? Harap sihat . Post kali ni akan menggoyangkan semua yang nak get rid of their Ex . Ramai complaint dengan aku pasal benda ni . Maksud aku kawan-kawan aku . Ada yang cakap ,

Ris , aku dah break up setahun lebih . Tapi susah sangat nak lupakan dia .
Alasan yang busuk and lame malah tak best . Booo kat depan cermin la . Perkara ni adalah perkara senang sebenarnya , cuma banyak yang tak tahu and bajet-bajet setia dengan tupperware EXample diorang . Aku tahu ranai yang setuju and tak bangkang . Topik ni macam ramai yang tunggu and nak tahu kan ? Sit back , relax and read .

Fakta mengarut tentang Ex .



  1. Dia jahat
  2. Dia player , peMAIN
  3. Dia curang
  4. Dia gay or lesbo
  5. Dia takde hati
  6. Dia murah
  7. Dia orang paling korang benci dalam hidup
  8. Dia kikis duit leetuw
  9. Dia tak handsome or tak lawa
  10. Dia kedekut and tahi hidung masin
Pernah dengar pasal Ex kawan-kawan korang yang macam ni tak masa sesi mengumpat dalam dorm or hostel masa lepak-lepak kosong . Termasuk lelaki ye . Biasa sungguh gua dengar benda macam ni sampai boleh buat list . Ini hanya fakta yang mengarut yang tak ada asas untuk kutuk tupperware korang . Diorang kan orang yang ajar korang apa yang salah and betul nak dibuat . So , bila ditinggalkan or meninggalkan , jangan la cerita kat orang keburukan diorang . Dosa tau .

How to ged rid of your Ex(s)


1. Find a new person

Ini perkara senang kalau korang lawa and handsome sebab most of the people dalam dunia ni hanya tengok apa yang dia nampak and sangat jarang tengok apa yang ada dekat dalam . Nice . Ada kawan gua relax je tukar setiap 2 or 3 bulan . Ganas , tapi muka handsome and jambu kan . Untung laaaa\
Tapi Ris , lain nya rasa dengan dia(orang baru) , dulu dengan _ _ _ _ _ , sweet je rasa nya    . Sayang aku dengan dia macam aku sayang kucing jantan aku , tapi dengan dia aku sayang dia macam sayang Model Gundam aku .
Memang la takkan sama . Dah nama pun orang lain , so lain la perilaku and habitatnya . Dulu sweet , sekarang ganas and garang orangnya . Move on sudah , bukan susah sangat . Gua boleh je . Gua couple sekali je kot dalam 20 tahun gua hidup ni .
 Tapi aku dah janji dulu-dulu masa sweet-sweet dulu nak kahwin dengan dia dulu Ris .
Terfaktap mendengarnya . Janji ? Haha . Promises are meant to be broken . Faham ? Owh , janji dengan Mr Balak or Cik Awek tunaikan , takut berdosa . Janji dengan Allah , parent ? Pernah fikir or ingat ?

2.Diversional therapy

Pernah dengar ? Antara cara paling effective kalau nak lupa masalah . Cari la hobi yang akan buat korang divert otak dari fikir-fikir masalah yang tak relevan langsung ni . Cari hobi atau belajar benda baru dalam masa period edah tu .
Takde dia Ris , aku tak boleh buat apa-apa kerja . Aku rasa macam lifeless . Aku makan overkenyang , mandi tak kering-kering and tidur sampai 18 jam sehari . 
Noob gila kau . Benda tahi macam ni pun susah nak get rid . Macam aku dulu , aku buat benda yang busy kan diri sendiri and buat activity yang akan jauhkan korang dari sorang-sorang . Contoh macam pergi class belajar something macam belajar classical guitar or swimming class adalah benda yang paling bagus untuk dibuat masa macam ni .

3.Delete nombor and gambar , block Facebook , Twitter , Skype and Twitter .

Ni antara paling susah nak buat . Gambar-gambar sweet ,adoreable and loveable tak boleh nak delete kan ? Bila nak tekan je rasa macam susah sangat . Satu click je kot nak delete . Susah sangat ke ? Noob !
Delete picture pun Ris , aku ada backup dalam dompet . Delete nombor pun , dalam otak aku ingat . Block Facebook lagi la tak boleh , macam mana nak stalk dia ? 
Kadang-kadang tergelak je bila ada orang cakap macam ni . Please la jangan gedik sangat . Geli la tahu tak . Nak muntah 3 kali je dalam seminit .
 Hari-hari aku tengok page dia Ris , takkan nak block tiba-tiba ? Sedih tau . Semalam je , dah 2 julap aku minum nak bagi tahi keluar .

Noob . Kalau parent korang , sanggup pula block page diorang supaya diorang tak tahu activity jahat korang dekat Facebook . Parent korang taknak tengok hari-hari ? Lagi sayang Encik Balak and Cik Awek dari parent sendiri ? Fikir-fikirkan .
Tapi Ris , hari-hari dia call aku , text aku macam nak mati . Nak aku leetuew . Huhu .Nanti tak layan , cakap sombong pulokkkk .
Nice . Ini paling best , cakap benci , cakap menyampah , tapi layan jugok . Tahi betul . Ignore sudah . Apahal ? Susah nak ignore ? Mesti nak reply ? Gatal tangan nak SMS ? Gedik ? Macam apa yang kawan aku pernah cakap kat Ex dia ,
Kalau you tak layan , takde maknanya dia nak text-text you lagi . Lama-lama mesti dia bosan . Dia hanya akan keep trying bila ada respond .
Nampak ? Geli leeuw gini . Mulut kata benci , hati kata malu . Ini hipokrit namanya . Nampak kan ?

4. Cara paling tak digalakkan .



  1. Kalau dia lelaki , korang sepak private part dia , bagi mandul , so dia dah takde nafsu kat perempuan .
  2. Kalau dia perempuan , cerita kat semua orang dia perempuan jalang .
  3. Kalau dia lelaki , cerita kat semua orang dia suka minta geli-geli
  4. Kalau dia perempuan , cerita kat semua orang dia suka kikis duit korang
  5. Kalau dia lelaki , cerita kat semua orang dia takde teruna .
  6. Kalau dia perempuan , suruh dia jadi lesbo .
  7. Kalau dia lelaki , suruh dia jadi gay . 
  8. Kalau dia perempuan , suruh dia jual diri .
*Ini cara paling tidak digalakkan dan ditegah agama .

5. Cari scandal or kawan baru .

Aku faham ramai yang macam terkejut bila cakap pasal sacndal sebab benda ni budak-budak je yang buat . Tapi kadang-kadang scandal ni lagi bagus sebab takde komitmen and boleh bersayang-sayang sesuka hati . At least bila nak tengok wayang ada orang teman . MAksud aku contohnya macam ni , korang lelaki and korang ada taman dalam hati . Tiba-tiba ada cerita romantik dekat wayang , takkan korang nak pergi tengok ajak member lelaki ? Faham kan maksud aku ?
Kalau scandal aku sayang aku macam mana Ris ? Kalau la .
Blah sudahh . Jangan nak meleret-leret . Haritu janji bagai anti Cinta . Lempang nak ? Lagi pun masa tengah panas memadu asmara , mana nak duduk dengan lelaki . Mana nak lepak dengan jantina sendiri . Tapi bila dah bercerai berai , masa tu la kawan ni paling berharga . Contohnya mereka akan update status macam ni dekat Facebook .
Ingat aku tak boleh hidup keeeuw tanpa kau ? Aku adeew kawan-kawan leeuw ! Huh ! Tak hingin den nak hidup dengan orang macam ekau !
Part ni aku malas nak hurai . Korang faham-faham sendiri la .

6.Buat lagu .

Mesti semua pelik kenapa aku cakap buat lagu kan ? Ini hanya untuk musician la . Contohnya macam aku , aku ada satu video di mana aku buat lagu untuk ex aku . Sorry Ex . Kita dah baik kan pun . You wouldn't even read this . I know that . Haha . Contohnya macam Video aku dekat atas sekali .

By the way , lagu ni mendapat comment sebanyak 400+ masa ianya dipost di Facebook . Sekarang aku dah hide pun video tu . Thanks to Zee Avi .


*Video tu dibuat masa tekanan dan masa zaman pra-matang . Jadi jangan ingat aku jahat . Itu dulu-dulu . 


Conclusion


Tak semua Ex tu jahat . Maybe ada sebab tertentu dia tinggalkan korang . Jangan musuhi . Semua diorang adalah manusia biasa yang tak terlepas dari kesilapan . Jangan judge diorang dengan terlalu senang . Minta explanation and penjelasan dari diorang . Bermusuh or bercerita kepada orang ramai tentang keburukan dia tak menyelesaikan masalah . Thanks readers . Leave your feedback and share it on your wall on Facebook .

Friday, 16 September 2011

Lelaki dan Perempuan Hanya Perfect Bila ,

Assalamualaikum

Hai readers , sihat ? Sorry lama tak update and merapu dalam post sebelum ni sebab laptop aku rosak . Keyboard semua rosak and tak boleh ditekan langsung . Sekarang baru dapat update . Dengar cerita ramai rindu dengan carutan and lawak bodoh blog ni . Sekarang aku dah datang , awek-awek cun semua , sila baca .

The story begins now . Aku rasa semua dari korang pernah dengar kan ada orang kata macam ni .
Cik Awek / Mr Balak aku memang perfect gila dah . Takde cacat cela . Semua yang aku nak dah ada dekat dia ,
Familiar ? Sangat kan ? Nice . Perfect sangat kan ? Macam mana perfect tu ? Pernah korang pandang dari aspek yang sepatutnya ? Contohnya aspek paling penting , Agama . Aku rasa sikit je zaman sekarang yang betul-betul nak cari Cik Awek or Mr Balak yang ada ciri-ciri agama . Buktinya banyak . Contohnya macam ,
Ris , dia lawa Ris . Rambut dia ! Perh ! Bau sunsilk pink . Tengok rambut gua dah steam der !
Dia handsome Ris , bulu kaki dia banyak ! Boleh buat bulu berus kasut dah ! Sweet nya dia .

Ini kesilapan biasa dalam istilah PERFECT atau pun SEMPURNA . Aku rasa tak banyak orang yang cari orang macam ni ,

Ris , aku nak orang yang boleh kejut gua Solat Subuh . Yang berani tegur gua tak solat masa dating .
Aku nak orang yang masa dating Ris , dia pakai seluar panjang . Senang kalau nak drop by surau . Tak payah nak cari kain merata .
Pernah dengar tak orang yang cari orang macam ni ? Macam takde je kan ? Takpe . Sekarang kita tengok macam mana baru boleh orang tu dikira sebagai PERFECT atau SEMPURNA .

Lelaki and Perempuan Hanya akan Perfect bila ,

1. Solat Penuh Lima Waktu

Bab solat ramai yang pandang keliling . Memang isu ni sensitive . Even aku pun kadang-kadang tinggal . Biasa nya subuh la . Pernah tak benda ni masuk dalam ciri-ciri Cik Awek and Mr Balak korang yang perfect ? Macam tak je kan ? Jangan risau , aku faham masing-masing ada taste tersendiri .
Ala Ris , aku pun tak solat . Nanti tegur kang , dia cakap aku good-good pula . Aku pun keluar pakai seluar pendek .
 Biasa le tuew Ris , aku keluar pakai mekap 4 lapis . Kalau kena air wuduk , susah la nak nampak glamour .
Aku rasa ramai yang terlepas pandang benda-benda macam ni . Ramai yang ambil benda ni sebagai benda remeh dan kecil . Okay , aku bagi satu situasi kat korang .
Satu hari , dah ada anak . Then korang as parent tak solat or mengaji depan dia . And lebih terukkan keadaan bila korang tak pernah ajar dia pun . Jangan terkejut kalau nani korang nak mati , takde orang nak baca kan yasin untuk korang . 

Ini situasi pertama . Try tengok situasi kedua ,
'Papa , Mama . Adik nak solat . Boleh ajarkan tak ?' , cuba tempatkan korang dekat situasi ni . Apa korang nak jawab ? Nak cakap tak payah sembahyang ? Nak kena panah petir ? 
Ada satu kawan aku cakap , dia nak kan orang yang boleh bimbing dia ke jalan yang benar . Jalan yang lurus , kalau Solat yang senang tu pun susah nak tunaikan , macam mana denga amalan lain ? Macam ni korang cakap sempurna ? Macam tak je . Kalau penuh poket macam mana pun , tapi solat tak penuh , aku rasa dah hilang semua sifat-sifat sempurna tu kan ? Fikir-fikirkan dan selamat beramal .

2.Tutup aurat .

Bab ni pun sensitive . Aurat kan dah jadi macam benda biasa . Aku rasa sikit sangat orang yang nak Cik Awek yang sopan-sopan . Yelew , kalau sopan , nanti tak market la der .
Awek gua mesti pakai baik punya . Baju kalau tak dedah banyak tempat , gua tak bagi keluar . Mesti seksi . Skirt bagi nampak seluar dalam Pink . Itu standart awek gua la .
Kami yang lelaki ni pun syok la menatap awek kau . Dengan belanja dada baik punya . Punggung belanja warna pink plus longkang free . Thanks man .
Ris , Kau ingat awek tudung tu baik sangat ke ?Kitorang yang open-open ni jahat la ?
Mana la aku tahu diorang baik ke tak ? Tapi , bertudung tu kan wajib , jadi dosa kalau tak pakai . At least dari luar , nampak la baiknya kan ? Dari kau macam dah berbogel dekat Mall tu .

3. Respect

Respect atau kata lain hormat . Semua orang pernah dengar perkataan ni . Tapi maksud sebenar ramai yang confuse and tak faham langsung . Respect dari berbagai aspek terutamanya , dari segi hubungan korang . Ramai dari orang yang aku jumpa sendiri tak tahu macam mana nak hormat and respect pasangan masing-masing . Sad to say , kebanyakan adalah lelaki . Sorry guys , aku tak boleh nak back up korang . Blog ni berdasarkan fakta .
Awak , nanti kita dah boleh pegang tangan kan kalau dah couple ?
Aku rasa hampir semua perempua pernah dapat ayat macam ni kan ? Ini ayat common dalam macam mana nak start a 'Direct Contact' . Girls , korang pernah dengar tak satu quote yang berbunyi macam ni ,
Physical contact has nothing to do with a relationship .
Melalui quote ni aku rasa korang sepatutnya lebih dari faham maksud respect kan ? Kalau betul-betul lelaki ni respect dekat korang as his girlfriend or future wife diorang , diorang takkan start any move . Lagi pun , korang tahu kan couple tu menjurus maksiat ? So untuk kurangkan lagi percentage untuk ke next stage is 'Prevent Any Direct Contact' .

Tapi Ris , bila dia pegang tangan aku masa jalan dekat mall , nampak macam kami ni sweet sangat .
Kepala Tok Ayah kau sweet . Tu kan haram . Pernah dengar bahawa Pegang Bara Api Lebih Baik Dari Pegang Tangan Orang Yang Bukan Muhrim ? Kalau lelaki tu ikhlas , mesti dia sanggup untuk tunggu bila korang dah sah . Kalau sekarang dah ajak geli-geli , check in bagai . Faham-faham la .
4.Tolerate

Maksudnya tolak ansur and lebih kepada memahami . Kebanyakan orang yang bersayang-sayang ni macam dictator . Selalunya nak control gila-gila . Nak yang specific dari orang lain . Contohnya ,
Nanti you kalau nak pergi mana-mana , bagitahu I . Pergi tandas message dulu . Bagitahu berapa banyak tahi keluar .
Nampak ? Tak boleh tolerate langsung . Bebas sikit boleh kan ? Ruang sikit untuk bergerak . Kadang-kadang tu aku tengok sampai ada lelaki yang sepatutnya jadi lelaki bertukar jadi perempuan . Bengang pun ada . Gua lelaki kot . Usya lelaki tu follow buntut perempuan tu je . Sampai makan dengan kawan-kawan pun dah tak boleh .

You nanti breakfast , lunch and dinner kena makan dengan I . Kalau tak , kita break . Ingat ! Ini ugutan dari I .
Kesian kau lelaki . Telur tu dah boleh simpan dalam poket dah bila ada dengan awek . Nice . Bukan la kau kena control perempuan tu or sebaliknya , tapi cuma toleransi tu lagi penting . Kalau macam ni , Ciri-ciri Perfect tu macam jauh lagi je .

Conclusion


Kalau nak aku huraikan lagi , memang berjela and tak habis nak di troll . Ni aku ambil hanya yang penting untuk korang tahu . Ini pendapat aku sebagai manusia biasa yang tak perfect . Aku pun rasa aku tak layak nak troll benda-benda macam ni , tapi kadang-kadang kena tegur silap orang lain . Minta maaf kalau post kali ni menyentuh sensitivity korang . Maaf . Thanks  for reading Readers

Thursday, 18 August 2011

10 Perangai perempuan yang awful

Assalamualaikum


Apa khabar gadis-gadis gedik sekalian ? Jangan berguling baca post ni sebab ini antara post yang memihak Lelaki and akan you all girls semua menggeletis . Jangan discriminate aku . Please girls . You just have to understand me . Kasih sayang aku dekat korang tak pernah berbelah bahagi .

Last post aku troll gila-gila pasal lelaki . Maybe ada yang nak pukul aku . Fine . Pukul la . Aku redha . Kalau berani gegar la . Aku sentiasa menunggu . Benda tu bukan lagi rahsia . Lebih kepada public secret which semua orang dalam dunia ni tahu tapi taknak cakap .

Lets start the troll'ing of the girls guys . I'm on your side today .

1.Gedik


Sebab paling common lelaki menyampah and juga sebab paling common lelaki terpaut dengan perempuan . Sifat gedik tu memang dah ada dalam diri setiap wanita . Aku faham tu , namun please jangan over or melampaui batas sampai aku rasa nak shoot muka korang . Perlakuan gedik yang biasa adalah macam ,

  1. Tampar menampar
  2. Cakap macam budak-budak takde lidah
  3. Cakap macam lidah dah kena belit
  4. Buat nama Facebook macam Baby cumil  anjing hypothathamus
Girls , please . Tolong la matang sikit . Aku faham korang memang gedik . Tapi kalau boleh , limit kan . Contohnya macam korang gedik la dengan Boyfriend korang je . So ada specialty . Takde la Boyfriend minta break or dump korang sebab macam ni . For your information girls , bukan semua lelaki suka dengan kegedikan anda . Rimas kadang-kadang .

Kiranya kalau korang jumpa yang suka dengan kegedikan and kemanjaan korang 24 jam tu , jangan lepaskan dia . Dia lelaki yang tabah and redha . Percaya lah . Aku lelaki , so aku sangat memahami .

2.Minta perhatian lebih


Aku dah bangkitkan isu ni 2 or 3 kali aku rasa . Memang lame gila . Macam samdol kot . Perhatian or attention is something ridiculous . Tak masuk akal . Hari-hari nak perhatian . Apa kata kalau korang masuk balang besar and aku tengok korang sampai muntah darah . OK ?
Baby , you tak message I pun . You jemu ke dengan I ? You bosan ke ? You marah ke ? Tolong la bagitahu . I merana macam ni tau .
Butthurt again ! Tolong la . Baca entry lepas aku . So faham kan ? Message tu kan perkara lagha .  Jadi jauhkan la . Lagi pun , aku pun tak suka bila perempuan tanya aku soalan budus contohnya ,
Tadi awak berak kan ? Berapa ketul keluar ? Warna apa tahi ? Cukup soft tak ? Boleh buat ice blended ?  
Fine . Ni soalan bodoh . Cuba tanya soalan bijak . Contohnya ,
Harini awak nak tengok bola tak ? Kita pergi kedai mamak Ali Corner . Saya belanja semua makan and minum awak .
Tali guitar awak dah putus ke ? Nak saya gantikan full set ? Owh , RM 56,78 sen je ? Boleh sangat la . Anything for you honey .
Sejuk hati kan baca ? Kalau ada perempuan macam ni , datang sini meh . Sedia aku terima nikahnya . Skip interview and terus datang kat Abang meh . Abang Harris ni .
3.Senang mesra dengan stranger


Baru kenal dekat Facebook dalam masa 24 saat , dah panggil dear , monchit , busuk , and etc . Please la . Then terus bagi Yahoo Messenger and Msn Messenger . Kalau ada whatsapp or BBM pun terus bagi . Yela , muka jambu sikit dari gua , ala-ala korea kan .  Sangat annoying kot kalau aku jadi admirer or Boyfriend kau . Contoh macam ni , ada lelaki kurang jambu dari aku send dekat wall ,
Nak YM you boleh ?
Ni haa monchit . I'm a whore @ yahoo.com . Spam banyak-banyak tau Bucuk . Nak skype sekali tak Dear ? 
Sangat annoying kan ? OK girls semua . Aku tak cakap semua , ini berdasarkan pemerhatian aku . Jangan discriminate please . Understand me please . I'm always on your side . Kalau ada yang macam ni , berubah la . Lelaki benci baca sebenarnya , cuma kami ni cool . So tak bagitahu direct . Perli je . Tapi tak faham juga . Dumbass betul .

4.Make up 6 lapis .


Make up . Bukan 'make up' . Korang faham maksud tersirat and tersurat kan ? 6 lapis make up . Aku pun jemu kot . Please stop this behaviour . Kalau keluar dengan  Boyfriend , jangan la make up lama-lama . Kami sebenarnya muak menunggu and kadang-kadang bila make up pelik , kami hilang mood .
Masalahnya Ris , bila tak makeup , nanti cakap kami hodoh pula .
Fine , nampak sangat Boyfriend korang tak tengok diri sebenar korang . Sila la tunjuk muka sebenar . Macam yag aku pernah dengar .
Kalau lelaki tu suka tengok muka perempuan bangun tidur , maknanya memang lawa la perempuan tu .
Do you get it ? Faham kan maksud aku ? Make up tu sebenarnya topeng je . Kadang-kadang make up akan hancurkan muka korang . Yela , tiba-tiba tengok dekat cermin , then only korang sedar yang warna muka and leher tak sama (untuk freehair) . Lagi menyampah sebenarnya tengok . Bagi aku la . Siapa kawan rapat aku , aku rasa korang tahu taste aku macam mana kan ?

5.Kritik belakang Mr Balak sendiri


Ini macam selalu jadi . Tapi tak reveal . Kesian Mr Balak . Layan girlfriend macam Tuan Puteri Tahi Katak , lastly , kena kutuk belakang . Contohnya ,
Dia okay Ris , cuma dia macam jiwang gila babi meroyan kot . 
Lagi awful bila korang kutuk dia dekat bestfriend Mr Balak . Hancur hati kot . Heartbreak kan ? Sila baca post How To Survive a Heartbreak . Korang akan feel better guys . Lagi pun kadang-kadang perempuan ni perlukan orang untuk mendengar . Cuma kadang-kadang apa yang dia complaint tu macam tak masuk akal .
Aku bukan suka sangat sebenarnya . Tapi kesian Ris , sebab tu aku accept dia .
More heartbreak ? Relax . Kalau dapat tangkap benda macam ni , please leave guys . Please , jangan jadi macam lembu kena cucuk hidung . Segan woi . nanti burung dekat bawak tu masuk dalam je . Segan and malu . Baik buang , kerat , rebus buat hot dog kucing-kucing kelaparan .
6.Suka message masa keluar date


Ini yang terjadi dekat ramai lelaki kot . Yela , tengah date syok-syok ni . Memadu asmara , suddenly , message masuk and awek senyum-senyum . Cakap mak hantar . Butthurt ! Takkan message dengan mak sampai senyum sampai anak tudung kot ? Jangan la menipu . Please .
I message kawan I je . Tu tergelak besar . Dia buat lawak pasal anjing telan kote ikan paus . Lawak kan ?
Tolong la . Lawak lelaki lain sememangnya tak lawak langsung . Lebih-lebih lagi masa korang tengah cerita benda sedih , tiba-tiba dia gelak tak tentu pasal . Masa makan McD pun message-message sampai gelak tersedu-sedu . Owh please la . Please girls , realize this . Memang kami diam je bila korang macam tak tau apa yang kami cerita . Tapi do understand guy's heart . Hehh .

7.Suka buat spare part


Ini perangai paling dibenci masa kini . Spare tyre . Istilah yang digunakan untuk lelaki yang hanya diguna kan untuk melepas geram atau mengadu . Tapi masa gembira and happy , dilupakan , forgotten , jadi sampah kepada perempuan-perempuan begini . Girls , please understand , everyone have their own heart .  Get it ?
Aku cari dia bila aku bosan je , bila aku ada masalah , bila aku gaduh dengan Mr Balak aku je or masa Mr Balak busy and tak dapat nak keluar dengan aku . Masa tu je aku cari dia . Kalau tak , dia tu sampah je .
Owh , hancur hati siapa lelaki-lelaki ni . Jangan risau , korang hebat as a listener . Jadi cari orang yang betul-betul ikhlas and tak buat korang macam spare tyre . If rasa macam dibuat spare tyre , angkat kaki blah la Bro . Jangan jadi orang budus .
Tapi aku tak tahu pun dia suka aku , aku anggap dia macam kawan biasa .
Girls , pernah dengar pasal memberi harapan ? Kesian lelaki-lelaki ni . Kecewa and frust . Yela . Kadang-kadang ada yang menaruh hati , jadi Girls , kalau rasa macam lelaki tu menaruh hati , angkat kaki blah . Jangan kecewakan lelaki berhati tulus mulus ni .

8.Senang keluar dengan lelaki lain as 'kawan'


Antara activity tak sihat sepanjang zaman . Aku tahu ramai terasa . Jangan marah aku . Ini fakta kan . Bila keluar dengan lelaki-lelaki yang single and hot je ,
I dengan dia kawan je . Nothing more nothing less . Pegang  tangan tu perkara biasa walaupun I ada Mr Balak I .
Girls , here we go again . Ada Mr Balak , tapi keluar juga dengan lelaki entah mana-mana kenal . Selalunya kenal ikut Facebook kan ?
Tapi , dia kawan baik I you tahu ? Takkan tak boleh juga ?
Part ni aku backup perempuan sikit . Yes . Kadang-kadang ada keluar dengan kawan baik . Tapi as long as diorang tahu batas masing-masing , its OK . Selalunya , kawan baik lebih memahami antara satu sama lain sebab masing-masing dah show off true colour .

9. Cerita pasal lelaki lain masa date .


Pernah dengar perkataan annoying and menjengkelkan tak ? Ini la sebenarnya perasaan lelaki-lelaki bila you all girls cerita pasal lelaki lain . Lebih-lebih kalau lelaki tu hebat macam aku . Mr Balak mesti marah tau . Mereka benci ni tau . Terutama bila ada ayat macam ni ,
Honey bunny , you tahu tak I kan sebenarnya SUKA sangat tengok Harris . Dia kan baaaaik sangat . Hebat kan dia . Dah la pandai main gitar , handsome and cute pula tu .*sila muntah .
Guys , pernah dengar ayat macam ni ? Hot kan ? Kalau aku yang dengar pun , aku panas . Tapi apakan daya , ramai wanita ingat benda ni seronok . Girls , take notice that guy's heart are fragile . Very the fragile you all know ? Lebih-lebih lagi jangan cerita kalau lelaki yang korang nak cerita tu mampu menggugat kredibiliti Mr Balak korang macam Harris Fitri .

10.Merajuk macam mati laki




Please jangan marah aku girls . Stop discrimate aku . Aku biasa dengar complaint ni dari kawan-kawan yang awek masing-masing macam ada batu dalam  kepala . Merajuk sampai off handphone 3 minggu . Wow . Hebat korang . Situ dah terserlah ego . Nampak sangat ego korang and kami lebih kurang and tak jauh beza .
Ris , dia merajuk macam gila dowh . Sebab tu aku malas nak argue apa-apa dengan dia . Kena beli bear besar kereta setiap hari kalau nak pujuk .
Lalu lelaki ni pun beli la macam-macam . Tapi selalunya tak jalan . Sedihh ! kan ? Jangan la seksa macam ni . Perangai lagi satu is bila merajuk , terus update status dekat Facebook , Twitter , Tumblr and etc .
Jangan harap aku nak angkat phone calls and message you ! I benci you ! Lelaki tak guna ! Kote letak dalam poket ! Sedih !
Macam bajet hot je . Kau tahu kan kau macam Shrek ? Situasi yang selalu aku nampak macam ni la . Jangan nafikan Girls . Aku selalu nampak . Melalui Facebook aku . Jadi kawan-kawan aku tolong jangan rasa pedas . Nasihat aku ialah if you all Girls feel like when you're with a guy that giving you 'More Anger Than Laughter' , leave him . he's not the one .

Conclusion


Macam previous entry , aku troll dengan adil kan ? Jangan nafikan . Aku tahu tu . Memang susah nak terima kenyataan benda ni . Tapi benda ni semua aku tulis berdasarkan pengalaman and juga complaint kawan-kawan . Tak ada benda yang perfect dan sempurna . Mesti ada cacat cela .



Untuk semua cute-cute girls , do follow my blog . The handsome guy also are welcomed . Troll ini berdasarkan kepala aku . Aku sure korang ada pendapat sendiri . Jika nak troll aku , please comment di bawah .  I do aloud anynamous account . Aku tak racist . Thank you for reading .