Thursday, 18 August 2011

10 Perangai perempuan yang awful

Assalamualaikum


Apa khabar gadis-gadis gedik sekalian ? Jangan berguling baca post ni sebab ini antara post yang memihak Lelaki and akan you all girls semua menggeletis . Jangan discriminate aku . Please girls . You just have to understand me . Kasih sayang aku dekat korang tak pernah berbelah bahagi .

Last post aku troll gila-gila pasal lelaki . Maybe ada yang nak pukul aku . Fine . Pukul la . Aku redha . Kalau berani gegar la . Aku sentiasa menunggu . Benda tu bukan lagi rahsia . Lebih kepada public secret which semua orang dalam dunia ni tahu tapi taknak cakap .

Lets start the troll'ing of the girls guys . I'm on your side today .

1.Gedik


Sebab paling common lelaki menyampah and juga sebab paling common lelaki terpaut dengan perempuan . Sifat gedik tu memang dah ada dalam diri setiap wanita . Aku faham tu , namun please jangan over or melampaui batas sampai aku rasa nak shoot muka korang . Perlakuan gedik yang biasa adalah macam ,

  1. Tampar menampar
  2. Cakap macam budak-budak takde lidah
  3. Cakap macam lidah dah kena belit
  4. Buat nama Facebook macam Baby cumil  anjing hypothathamus
Girls , please . Tolong la matang sikit . Aku faham korang memang gedik . Tapi kalau boleh , limit kan . Contohnya macam korang gedik la dengan Boyfriend korang je . So ada specialty . Takde la Boyfriend minta break or dump korang sebab macam ni . For your information girls , bukan semua lelaki suka dengan kegedikan anda . Rimas kadang-kadang .

Kiranya kalau korang jumpa yang suka dengan kegedikan and kemanjaan korang 24 jam tu , jangan lepaskan dia . Dia lelaki yang tabah and redha . Percaya lah . Aku lelaki , so aku sangat memahami .

2.Minta perhatian lebih


Aku dah bangkitkan isu ni 2 or 3 kali aku rasa . Memang lame gila . Macam samdol kot . Perhatian or attention is something ridiculous . Tak masuk akal . Hari-hari nak perhatian . Apa kata kalau korang masuk balang besar and aku tengok korang sampai muntah darah . OK ?
Baby , you tak message I pun . You jemu ke dengan I ? You bosan ke ? You marah ke ? Tolong la bagitahu . I merana macam ni tau .
Butthurt again ! Tolong la . Baca entry lepas aku . So faham kan ? Message tu kan perkara lagha .  Jadi jauhkan la . Lagi pun , aku pun tak suka bila perempuan tanya aku soalan budus contohnya ,
Tadi awak berak kan ? Berapa ketul keluar ? Warna apa tahi ? Cukup soft tak ? Boleh buat ice blended ?  
Fine . Ni soalan bodoh . Cuba tanya soalan bijak . Contohnya ,
Harini awak nak tengok bola tak ? Kita pergi kedai mamak Ali Corner . Saya belanja semua makan and minum awak .
Tali guitar awak dah putus ke ? Nak saya gantikan full set ? Owh , RM 56,78 sen je ? Boleh sangat la . Anything for you honey .
Sejuk hati kan baca ? Kalau ada perempuan macam ni , datang sini meh . Sedia aku terima nikahnya . Skip interview and terus datang kat Abang meh . Abang Harris ni .
3.Senang mesra dengan stranger


Baru kenal dekat Facebook dalam masa 24 saat , dah panggil dear , monchit , busuk , and etc . Please la . Then terus bagi Yahoo Messenger and Msn Messenger . Kalau ada whatsapp or BBM pun terus bagi . Yela , muka jambu sikit dari gua , ala-ala korea kan .  Sangat annoying kot kalau aku jadi admirer or Boyfriend kau . Contoh macam ni , ada lelaki kurang jambu dari aku send dekat wall ,
Nak YM you boleh ?
Ni haa monchit . I'm a whore @ yahoo.com . Spam banyak-banyak tau Bucuk . Nak skype sekali tak Dear ? 
Sangat annoying kan ? OK girls semua . Aku tak cakap semua , ini berdasarkan pemerhatian aku . Jangan discriminate please . Understand me please . I'm always on your side . Kalau ada yang macam ni , berubah la . Lelaki benci baca sebenarnya , cuma kami ni cool . So tak bagitahu direct . Perli je . Tapi tak faham juga . Dumbass betul .

4.Make up 6 lapis .


Make up . Bukan 'make up' . Korang faham maksud tersirat and tersurat kan ? 6 lapis make up . Aku pun jemu kot . Please stop this behaviour . Kalau keluar dengan  Boyfriend , jangan la make up lama-lama . Kami sebenarnya muak menunggu and kadang-kadang bila make up pelik , kami hilang mood .
Masalahnya Ris , bila tak makeup , nanti cakap kami hodoh pula .
Fine , nampak sangat Boyfriend korang tak tengok diri sebenar korang . Sila la tunjuk muka sebenar . Macam yag aku pernah dengar .
Kalau lelaki tu suka tengok muka perempuan bangun tidur , maknanya memang lawa la perempuan tu .
Do you get it ? Faham kan maksud aku ? Make up tu sebenarnya topeng je . Kadang-kadang make up akan hancurkan muka korang . Yela , tiba-tiba tengok dekat cermin , then only korang sedar yang warna muka and leher tak sama (untuk freehair) . Lagi menyampah sebenarnya tengok . Bagi aku la . Siapa kawan rapat aku , aku rasa korang tahu taste aku macam mana kan ?

5.Kritik belakang Mr Balak sendiri


Ini macam selalu jadi . Tapi tak reveal . Kesian Mr Balak . Layan girlfriend macam Tuan Puteri Tahi Katak , lastly , kena kutuk belakang . Contohnya ,
Dia okay Ris , cuma dia macam jiwang gila babi meroyan kot . 
Lagi awful bila korang kutuk dia dekat bestfriend Mr Balak . Hancur hati kot . Heartbreak kan ? Sila baca post How To Survive a Heartbreak . Korang akan feel better guys . Lagi pun kadang-kadang perempuan ni perlukan orang untuk mendengar . Cuma kadang-kadang apa yang dia complaint tu macam tak masuk akal .
Aku bukan suka sangat sebenarnya . Tapi kesian Ris , sebab tu aku accept dia .
More heartbreak ? Relax . Kalau dapat tangkap benda macam ni , please leave guys . Please , jangan jadi macam lembu kena cucuk hidung . Segan woi . nanti burung dekat bawak tu masuk dalam je . Segan and malu . Baik buang , kerat , rebus buat hot dog kucing-kucing kelaparan .
6.Suka message masa keluar date


Ini yang terjadi dekat ramai lelaki kot . Yela , tengah date syok-syok ni . Memadu asmara , suddenly , message masuk and awek senyum-senyum . Cakap mak hantar . Butthurt ! Takkan message dengan mak sampai senyum sampai anak tudung kot ? Jangan la menipu . Please .
I message kawan I je . Tu tergelak besar . Dia buat lawak pasal anjing telan kote ikan paus . Lawak kan ?
Tolong la . Lawak lelaki lain sememangnya tak lawak langsung . Lebih-lebih lagi masa korang tengah cerita benda sedih , tiba-tiba dia gelak tak tentu pasal . Masa makan McD pun message-message sampai gelak tersedu-sedu . Owh please la . Please girls , realize this . Memang kami diam je bila korang macam tak tau apa yang kami cerita . Tapi do understand guy's heart . Hehh .

7.Suka buat spare part


Ini perangai paling dibenci masa kini . Spare tyre . Istilah yang digunakan untuk lelaki yang hanya diguna kan untuk melepas geram atau mengadu . Tapi masa gembira and happy , dilupakan , forgotten , jadi sampah kepada perempuan-perempuan begini . Girls , please understand , everyone have their own heart .  Get it ?
Aku cari dia bila aku bosan je , bila aku ada masalah , bila aku gaduh dengan Mr Balak aku je or masa Mr Balak busy and tak dapat nak keluar dengan aku . Masa tu je aku cari dia . Kalau tak , dia tu sampah je .
Owh , hancur hati siapa lelaki-lelaki ni . Jangan risau , korang hebat as a listener . Jadi cari orang yang betul-betul ikhlas and tak buat korang macam spare tyre . If rasa macam dibuat spare tyre , angkat kaki blah la Bro . Jangan jadi orang budus .
Tapi aku tak tahu pun dia suka aku , aku anggap dia macam kawan biasa .
Girls , pernah dengar pasal memberi harapan ? Kesian lelaki-lelaki ni . Kecewa and frust . Yela . Kadang-kadang ada yang menaruh hati , jadi Girls , kalau rasa macam lelaki tu menaruh hati , angkat kaki blah . Jangan kecewakan lelaki berhati tulus mulus ni .

8.Senang keluar dengan lelaki lain as 'kawan'


Antara activity tak sihat sepanjang zaman . Aku tahu ramai terasa . Jangan marah aku . Ini fakta kan . Bila keluar dengan lelaki-lelaki yang single and hot je ,
I dengan dia kawan je . Nothing more nothing less . Pegang  tangan tu perkara biasa walaupun I ada Mr Balak I .
Girls , here we go again . Ada Mr Balak , tapi keluar juga dengan lelaki entah mana-mana kenal . Selalunya kenal ikut Facebook kan ?
Tapi , dia kawan baik I you tahu ? Takkan tak boleh juga ?
Part ni aku backup perempuan sikit . Yes . Kadang-kadang ada keluar dengan kawan baik . Tapi as long as diorang tahu batas masing-masing , its OK . Selalunya , kawan baik lebih memahami antara satu sama lain sebab masing-masing dah show off true colour .

9. Cerita pasal lelaki lain masa date .


Pernah dengar perkataan annoying and menjengkelkan tak ? Ini la sebenarnya perasaan lelaki-lelaki bila you all girls cerita pasal lelaki lain . Lebih-lebih kalau lelaki tu hebat macam aku . Mr Balak mesti marah tau . Mereka benci ni tau . Terutama bila ada ayat macam ni ,
Honey bunny , you tahu tak I kan sebenarnya SUKA sangat tengok Harris . Dia kan baaaaik sangat . Hebat kan dia . Dah la pandai main gitar , handsome and cute pula tu .*sila muntah .
Guys , pernah dengar ayat macam ni ? Hot kan ? Kalau aku yang dengar pun , aku panas . Tapi apakan daya , ramai wanita ingat benda ni seronok . Girls , take notice that guy's heart are fragile . Very the fragile you all know ? Lebih-lebih lagi jangan cerita kalau lelaki yang korang nak cerita tu mampu menggugat kredibiliti Mr Balak korang macam Harris Fitri .

10.Merajuk macam mati laki




Please jangan marah aku girls . Stop discrimate aku . Aku biasa dengar complaint ni dari kawan-kawan yang awek masing-masing macam ada batu dalam  kepala . Merajuk sampai off handphone 3 minggu . Wow . Hebat korang . Situ dah terserlah ego . Nampak sangat ego korang and kami lebih kurang and tak jauh beza .
Ris , dia merajuk macam gila dowh . Sebab tu aku malas nak argue apa-apa dengan dia . Kena beli bear besar kereta setiap hari kalau nak pujuk .
Lalu lelaki ni pun beli la macam-macam . Tapi selalunya tak jalan . Sedihh ! kan ? Jangan la seksa macam ni . Perangai lagi satu is bila merajuk , terus update status dekat Facebook , Twitter , Tumblr and etc .
Jangan harap aku nak angkat phone calls and message you ! I benci you ! Lelaki tak guna ! Kote letak dalam poket ! Sedih !
Macam bajet hot je . Kau tahu kan kau macam Shrek ? Situasi yang selalu aku nampak macam ni la . Jangan nafikan Girls . Aku selalu nampak . Melalui Facebook aku . Jadi kawan-kawan aku tolong jangan rasa pedas . Nasihat aku ialah if you all Girls feel like when you're with a guy that giving you 'More Anger Than Laughter' , leave him . he's not the one .

Conclusion


Macam previous entry , aku troll dengan adil kan ? Jangan nafikan . Aku tahu tu . Memang susah nak terima kenyataan benda ni . Tapi benda ni semua aku tulis berdasarkan pengalaman and juga complaint kawan-kawan . Tak ada benda yang perfect dan sempurna . Mesti ada cacat cela .



Untuk semua cute-cute girls , do follow my blog . The handsome guy also are welcomed . Troll ini berdasarkan kepala aku . Aku sure korang ada pendapat sendiri . Jika nak troll aku , please comment di bawah .  I do aloud anynamous account . Aku tak racist . Thank you for reading .

21 comments:

Miranisa =) said...

hahaha bagus harris! aku pun tak suke pmpn2 leceh cmni . . aku stuju weh. 1 pon xkene ngn aku~ :DD

Beast said...

good then , jadi la orang yang menyenangkan . haha

fify said...

berat berkati kati menyakitkan hati. ahaha. tapi okay la :)

SyuhailaYahaya said...

nasib gua lelaki . hoho

MIDA MIDOT said...

just be yourself :) and be matured .be a woman not a girl .kan kan :)
*follow :)

WaFa ShaHiRaH said...

Dangg ! Aku ingt kau pompan. -.-

astinta_Qina said...

best2,..thanks untuk pengetahuan..

astinta_Qina said...

best2,..thanks untuk pengetahuan..

Anonymous said...

Consider the class String, it is final. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry ooutlet sale[/url] 5linx was founded by 3 visionaries in 2001. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose women parka[/url] Tznnabgbs
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora store[/url] Xjhglscos [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose chilliwack[/url] uzwadppem

Anonymous said...

The actual examined scarf inside a vibrant colour would have been a warm option this year. ghds The Cambridge-based IdeaPaint was founded by former Babson students John Goscha, Jeff Avallon and Morgen Newman. ghd pink limited edition We going to have all kinds of changes around here. http://www.oneghdhair.com The company has also made a "disproportionate" investment in photography, said Cathy Beaudoin, the president of fashion for Amazon. ugg boots outlet I listen to there is sexy bustier resembles the put on of that of Santa Clause which happens to be peculiarly devised for Christmas time.

Anonymous said...

5.. http://www.downuggboots.com Great product with a huge assortment of colors and shades that looked absolutely flawless on the models I especially loved the skincare it was really great at getting the models skin clean and ready to be made up. ghd rare styler Of course, Manolo Blahnik in bouquets and flowers were more than showcase in the series of six seasons of HBO, which airs the final episode of the morning, USA (March 26 in Canada). http://www.softuggboots.com Ever since that fateful runway shoes when Chanel took its well-known flap shape and turned it both a little bit more modern and a tad more industrial, I been hooked. ghd scarlet collection Yet the best way to prepare it on Christmas day day? Certainly, it inconvenient for her, who is in sexy corset, to join the wild crowds celebrating the holiday on road, however staying again in your own home can also be a great choice.

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com ugflfb aztj burberry outlet jsbdrt yich www.livebulberryfashion.com grrbis erhp www.specjerseys.com bmyrpf jskv www.numbjerseys.com avnlrs xpyn ugg boots sale evefxr mpvw ugg boots cheap tjvlqo xdws ugg boots cheap yfwlxs urlw michael kors outlet uogddr xkyp http://www.02s8.com zoycvy ijln michael kors 2012 cfbjrk denp http://www.z8ye.com wlnytp ywaa longchamp outlet afgmuk kqju longchamp diaper bag yscqej ybzq burberry outlet vrdeyp ccxn

Anonymous said...

burberry handbags dvhhbq fzdx burberry wrhpgh yeco burberry outlet online opdqbv eupb www.specjerseys.com jukdmz sapy ugg sale bgusiz svxx ugg usa kkilys dqqt ugg factory outlet bwlbrc uriu ugg boots cheap iruykw mkch michael kors outlet store fjzmbe nkzk michael kors 2012 bopvqu avfo michael kors 2013 kjpetv mzxv longchamp outlet dubegb eimf http://www.9dcu.com vmrjio jwcc http://www.dtr6.com ryobxc sbog burberry diaper bag wfhuik wmkg

Anonymous said...

burberry bags iuztlt zwcc www.fashionbulberryoutlet.com orhzsk pqrg www.livebulberryfashion.com kphsrq txbd www.specjerseys.com clpofk rwcu ugg outlet store pmmjsj oaon ugg outlet store jogaiu oyyv http://www.8wxc.com dadivw gavq ugg boots outlet oadbxk zenr http://www.jg20.com rlgpgu ysve michael kors handbags tjmeir wsid michael kors outlet ohlfsd bzvm longchamp outlet store kqnecl wrkp longchamp outlet iaiqex mhno longchamp diaper bag bzavxx vqya burberry handbags qjesau ldhs

Anonymous said...

burberry sale exjudj dmlq burberry bags omoszc hfjf burberry sale outlet zmprgb seyi www.specjerseys.com umrffc tfnv ugg boots sale erkjac wcoe ugg on sale nxuwim xlsm ugg outlet jgptzs srbn ugg boots cheap uivuts nbpb michael kors handbags on sale yqqlsv lodn michael kors handbags adkwvy skmj michael kors outlet cgkphg cdzo longchamp outlet cljewd jsuy longchamp outlet isxzkv pghw longchamp handbags nxvano tepj burberry outlet online eonzht bsfd

Anonymous said...

burberry bags xvoxtp vdks burberry effnco hgfc burberry outlet store feccuv xgko ugg uk bicess attw ugg sale metgdg pylj ugg boots sale pnqgsy xhxq ugg discount asmlot fwyn ugg sale otdodt uipy michael kors outlet rcqyze pdnl michael kors 2013 eklfvh eooh michael kors outlet tjvfjh ylsr longchamp outlet store ibijip tiuc longchamp outlet aqcmqt frqf longchamp handbags sale jnvcqx wuhp burberry outlet sbdqnz dqvj

Anonymous said...

burberry outlet pdtlcl oghs burberry uk sszxsl znpj burberry outlet online pirfav eiag ugg uk isxniw cwhx ugg outlet nkprnu trwp ugg outlet online gexbuq sflv ugg outlet gbbffp taed ugg sale lvzpiu yidw michael kors outlet store uwokhm dpam michael kors handbags bkmmbg tlfb michael kors diaper bag jucsae ufnd longchamp handbags sale fnkhuh rfls http://www.9dcu.com ivodcg qtkm longchamp diaper bag fcgvgz vyxc burberry outlet yrveyt hmwm

Anonymous said...

burberry hrunpv hwob www.fashionbulberryoutlet.com eicwrj torp burberry epepep rcrk uggs sale htmkil ymhp www.numbjerseys.com dzgyda wdpm ugg usa tqwayq wlpt ugg factory outlet cvepvm wnlo ugg usa tlntvb cvfx michael kors outlet bxspgk tttr http://www.02s8.com wdkfkv fcom michael kors diaper bag sijrpn ummq longchamp on sale vxfmpg jncc http://www.9dcu.com mhfdxc vdzy longchamp bag spihls npno http://www.e4ni.com yaubzg aunl

Anonymous said...

burberry handbags auaxtu btvo burberry outlet hcjhoq hznk www.livebulberryfashion.com povopk jiff uggs sale cvkpiz xsbd www.numbjerseys.com nlvmjj pqwb ugg outlet online rgxzdi oqad ugg outlet sircbl vgxk ugg sale ncdxzh ndry michael kors handbags outlet rotqzn qjie michael kors handbags ofekjr xibr michael kors factory outlet vlkaio xmuj http://www.z8ye.com cqokas tkcz longchamp tote qnjvuv zntf longchamp handbags mpahjg mwhy burberry outlet online eqkwlp mgih

Anonymous said...

burberry bxukug xvbo burberry outlet yylxwd swhn burberry outlet wpyxjf edmd uggs uk sale zbahzs wpcm ugg outlet enxrhm tsml ugg usa zljlpl edol http://www.8wxc.com blxnle spkv ugg sale qjidpd ksjr michael kors outlet uyhpno oheu michael kors 2013 rcdflv usey michael kors diaper bag emtzii szqq longchamp outlet fusjbs bikf longchamp bags on sale fozdpz ofkw http://www.dtr6.com xcjqkl dzyn burberry outlet online bcmvkj nlor

Hana Airysha said...

Ayt padu.sy pn x suka jgk prempuan mcm tu.walaupun sy prempuan-_-