Wednesday, 18 April 2012

Kenapa lelaki tak suka perempuan yang ramai kawan lelaki

Assalamualaikum

Apa khabar pencinta blog ni semua ? Dah lama sangat tak update blog . I'm superbusy . Sorry . Sebenarnya dah kering idea sebab busy sangat nak habis study dah kan . Bila dah tak ada tajuk macam ni , aku suka usya di Twitter ada tak orang yang bangkitkan isu-isu best and I found one . Kenapa lelaki tak suka perempuan yang ramai kawan lelaki ?

Mesti ramai pelik kenapa lelaki macam tu . Aku akan huraikan satu-satu bagi hangpa faham apa aku nak sampaikan dan lelaki-lelaki luar sana nak sampaikan .

1.Insecure

Perasaan macam ni paling biasa pernah hangpa dengar kan . Benda ni biasa . Biasa la tu . Tapi benda ni memang betul and proven right . Yelah , kata kawan tapi ada "sayang" and "I miss you" . WTF ? So macam mana ? Kalau lelaki buat macam ni mesti perempuan akan bising and give the same reason . Kawan and lebih dari kawan tu banyak beza . Friendzoned ? Benda tu agak bullshit sebenarnya . Itu hanya satu zone . Boleh keluar dari zone tu .
Kami kawan je . Biasalah tu sayang-sayang and keluar berdua . Sekarang ni zaman moden la . Kalau ada boyfriend pun , aku still akan pilih kawan sebab dia yang akan stick through thick and thin .
Even me myself baru je keluar dari friendzone . Benda ni is totally bullshit . Even dah biasa panggil 'aku-kau' and carut masing-masing tapi benda tu kadang-kadang hanya luaran , dalaman takde siapa yang tahu . Entah-entah sayang agaknya . So jangan langsung percaya kepada 'FRIENDZONED'.

2. Ramai LELAKI dari PEREMPUAN

Kenapa pelik ? Yelah sebab awak tu kan perempuan . So act like one . Kawan la dengan perempuan lagi ramai . Kan elok . Nak juga kawan dengan lelaki banyak sebab kononnya lelaki ni kurang backstab . Zzz . Alasan biasa . Aku lelaki , selalu je kena backstab . Benda sama je . Cuma method kau pilih kawan tu . Pilih kawan yang elok dan baik . Dah asyik pilih backstabber , harapan lah .
"Kawan dengan lelaki senang , takde backstab aku . Kalau perempuan akan sentiasa backstab aku" . "Memang kawan perempuan kau dari kecil semua anak pembunuh ke ? Menikam je kerja dari belakang . 
Kalau cara pilih kawan hanya menerusi social network , memang merapu la jawabnya . Di mana logik akalnya pilih kawan menerusi social network ? Kena faham satu benda . Dalam social network ni , 'Sesiapa pun boleh jadi sesiapa dia nak'. Maksudnya , 'PALSU'. Kononnya post status or tweet pasal alim-alim . No couple before marriage , last-last , dia la manusia paling heboh dalam dunia bercinta . Ironic much ?

3. Lebih senang berbual

Berbual ? Yes . Kononnya perempuan 'Urban' . Banyak mencarut . Yes . Mencarut . So lepak dengan lelaki lagi senang sebab diorang cakap lepas . Senang nak mencarut . Kat rumah Mak tak bagi mencarut . Sangap letuew . Perempuan fitrahnya lembut , mana sesuai carut . Nanti kena carut balik . Lelaki ganas dan kasar , kan ada beza tu . Think again .
"Pundek la kau ni . Pantat busuk betul . Anak haram la kau ni . - New way on how girls communicate .
So kiranya kalau sembang cara kasar and carut is the new way to attract some attractions from guys kan . Rendah nya pemikiran . Cetek . Rasa-rasanya kalau kau kaki mencarut and cakap lepas , ada tak sesiapa nak jadikan kau as future wife ? Mungkin lebih kepada 'One Night Stand' . Benda tu memang tak seronok . Think Girls .

4. Senang nak diajak lepak 24/7

Salah satu alasan terbaik diberi kaum Hawa untuk pergaulan macam ni . Senang nak ajak keluar or lepak . Kalau kawan dengan perempuan lain susah nak keluar di luar waktu biasa . So kalau lelaki senang nak keluar sebab dia LELAKI . Kalau kawan perempuan mana boleh keluar sesuka hati . ada waktu-waktu tertentu je . So kononnya limited time nak hang out . Kami urban , so kami perempuan yang hanya keluar malam .
Kawan dengan perempuan ni susah , nak lepak malam-malam pun susah . Tak urban la tak lepak malam . Sebenarnya saya akan sakit jantung kalau lepak kat rumah malam-malam .
Kononnya suka jadi kelawar . Siang duduk rumah je . Malam sneak out then lepak . Kawan-kawan lelaki yang ambil pun galak kan . Then I'm wondering what is your activity ? Aktiviti lelaki juga ? Seems awkward I guess . Aktiviti lelaki bila malam ialah aktiviti yang sangat tidak sesuai untuk perempuan join . Kalau tak percaya , you should join my activity one day .

5. Kawan Mengadu

Pernah dengar istilah ni ? ' Kawan Mengadu' . Mesti pernah kan ? Yelah . Kononnya kalau nak mengadu , wajib lah dengan kawan yang lain jantina . Kalau kawan yang sama jantina tak seronok lah . Nanti kurang feel la . Biasa la tu . Lagi pun nak gedik tu senang . Kawan lelaki kan akan tumpu perhatian lebih . So perempuan-perempuan ni pun suka la lalu suka la mengadu almost hari-hari .
Bila mengadu masalah aku kat perempuan juga , diorang tak faham masalah aku . Tapi kalau aku mengadu kat Lelaki diorang terus faham . Diorang pay attention lagi kot . How sweet kan .
Then sampai satu tahap Lelaki tu akan suka kat pengadu perempuan ni . Akan timbul one feeling kononnya suka kat perempuam then at last , lelaki tu akan jadi 'Rebound' . Mesti faham maksud "rebound' kan ? Maksudnya jadi lantunan bila sedih .Kenapa tak boleh mengadu dekat kawan perempuan juga ? Hanya sebab dia perempuan then alasan terbaik yang akan diberi ialah 'Dia Takkan Faham' . Bullshit .

Kesimpulan

Bukan maksud aku anti sosial taknak kawan langsung dengan lelaki , tapi cara layanan masing-masing tu yang paling penting . Lelaki memang tak suka perempuan yang ramai kawan lelaki . Ini adalah fakta . Pergilah tanya semua lelaki di luar sana . Ada sesiapa yang cakap dia suka , aku berani potong 'telur' aku . Lelaki akan fikir nanti perhatian korang akan terbahagi kepada bercabang-cabang dan tak tumpu kat dia seorang . Benda ni la lelaki paling tak suka .

The feel of ignorance is something that all of us hate . The risk is simply not worth the chance that we gave . So remember . Never let this thing happen in your life . Usually things get worst without you even realize .

16 comments:

Pwincess9 Juhary said...

intresting post..

tapi.. tak jugak.. for me, i mmg lagi banyak rakan laki dan pompuan. bukan tak msuk langsung.. cuma nak cari rakan pompuan yg sama kepala tu agak susah... kalau keluar, banyak buang masa kat toilet or stuff. yeah... gurlsss... tapi i'm not like that.. tu yg lebih senang dengan boys... tak ramai pun... 4 org je... besties dari sekolah... but i can say... they r my very best buddy... than others.

Sarah said...

tula, i pn sme...sbb, i da cube kot, kwn ngn pempuan...xsmpt nk close pn, i've caught them gossipping others (so sah2 pnh gosip about me), being sarcastic...kdg2 tu rse mcm nk perli i...bile tny, xnk trus trg lak..

i pnh ade pglmn tau, hny sbb i jujur ckp i krg sng nk pinjamkan brg kt roommate i dlu, i dibenci..ms kt U plak i pnh kne pulau hny sbb i jujur lg skali...so there...ngn kwn laki, i jujur cmne pn, xnah kne tinggal or pulau pun..

tp i byk kwn laki, i xde tepuk tampar...i sntuh laki yg jd my bf je..n i xckp kasar pun..i juz need sum1 where i can b myself

Ara said...
This comment has been removed by the author.
Ara said...

test

aku Xske menulis said...

laki x ngumpat blakang?? perghh tipu sgttt. sy slalu sgt jmpe laki yg ngumpat blakang. bkn ngumpat je siap fitnah lg, pakej. hahah. senang cite kwn len jantina ni bkn pe, just rase seronok sbb fitrah laki inginkan perempuan n perempuan inginkn lelaki. mcm magnet la, len kutub akan menarik, same kutub akan menolak. sume nye bergantung pd individu tu sndr. (",)

aku Xske menulis said...

laki x ngumpat blakang?? perghh tipu sgttt. sy slalu sgt jmpe laki yg ngumpat blakang. bkn ngumpat je siap fitnah lg, pakej. hahah. senang cite kwn len jantina ni bkn pe, just rase seronok sbb fitrah laki inginkan perempuan n perempuan inginkn lelaki. mcm magnet la, len kutub akan menarik, same kutub akan menolak. sume nye bergantung pd individu tu sndr. (",)

Anonymous said...

fantastic issues аltоgеthеr, you just ωon a logo new
reader. What could you suggеst about your
publish that you simplу made a feω dаys ago?
Аny suгe?

Review my wеb page; instant cash

Anonymous said...

It's appropriate time to make some plans for the longer term and it's time to
be hapρy. I've learn this submit and if I may just I want to counsel you few interesting issues or tips. Perhaps you can write subsequent articles referring to this article. I want to read even more issues about it!

my web site - payday loans

Anonymous said...

Can I ѕimply јust say whаt a comfoгt
to disсovеr someоne that aсtually knоws what they're talking about on the net. You definitely realize how to bring an issue to light and make it important. A lot more people have to look at this and understand this side of your story. I can't belieνе you aгen't more popular since you surely have the gift.

Also visit my homepage; Payday Loans

Anonymous said...

Hі there, this ωеekеnd iѕ goοd
deѕigned for me, for thе reason thаt thiѕ moment і am reading this grеat іnformatiνe
post here at mу home.

Also ѵiѕit my site :: Same Day Payday Loans

Anonymous said...

Simply desire to say youг artiсlе is as
аstounԁing. The claгіty in your post iѕ simply greаt and i сould asѕume you
are an expert on this subϳect. Fine with yοur permissiοn allow me to grab youг feed tо keep uρdated with forthcoming poѕt.
Thanks a mіllion аnd pleaѕе
κeep uρ the enjoуаble
ωork.

Also visіt my wеblog payday loans

Anonymous said...

how to get pregnant
In addition, they are also helpful to those people who are already pregnant by helping them to deal with morning sickness easily. Smoking, alcohol consumption and taking of illicit drugs also increase ladies's risk of genetic abnormalities and miscarriage.

ahmad fauzi said...

shut up you

Misz Wati said...

Wow kind of harsh. Tp betul la nasihat2 ni. Jom follow2.

http://miszwati88.blogspot.com/

Slm blogging. Tq.

Yellowishskin said...

Yup btul la tu, sye ad kwn prmpuan ni suka sgt kalau nak hang ajak lelaki. padahal kitorng kan ada ,alasannya boleh protect skit kalau kluar tu kan haha adoi

Anonymous said...

Saya berkenalan dengan seorang wanita ni, beberapa minggu memang hati dah suka. Memang awal2 dah tahu dia ramai kawan lelaki tambahan pulak dia seorang sulung yang mempunyai 3 adik lelaki, so saya siap buat screening almost everyday sebab dia kaki social media (blogging, Insta, Tweeter etc) and xsusah pun nak jumpa gambar2 di internet - banyak dengan lelaki (tapi ada la juga dgn wanita lain, cuma lebih banyak lagi dgn lelaki le). Lama2 kelamaan hati masing2 dah mula sayang2, peringkat awal mmg best bila berdating - everything feels right. Tapi tu la, bila dah sayang tu, mula la cemburu bila asik tgk yg ramainya lelaki yg dok respond ke entry2 beliau di internet. Bila ditanya, jawapan mmg la masuk akal, tapi sampai bile nak dok kawan beramai2 dgn lelaki. Saya juga seorang womanizer sebelum mengenalinya, tapi tu la rupanya penyakit saya bole berkurangan bile kita fokus pada seorang wanita yang benar2 disayangi sepenuh hati - cuma malangnya wanita yg dikenali ramai pulak kawan lelakinye. So bile dah selalu sgt bertanya laki itu sape laki ini sape dan banyak lagi soalan2 tentang cara keperibadian wanita ini di dunia internet, seperti dijangka wanita ni tak selesa dan sesi hujah menghujah selalu pulak berlaku setiap kali berjumpa atau di telefon. Seperti dijangka juga, ia rupanya sangat menghambarkan hubungan. Walaupun masih lagi berhubungan dengan wanita ni, saya dapat merasakan bahawa cabaran tu bukan la dapat diatasi dengan mudah terutamanya jika itu sudah menjadi kebiasaan wanita tersebut. Walaupun hati ini dah selalu kecewa dengan cara wanita ini, rasa sayang dan rindu tu memang masih ada tapi rasa2nya lambat laun akan berkurangan juga dan hubungan ini mungkin takkan kekal lama. Oleh yang demikian, bagi rakan2 di luar sana khususnya lelaki, kalau rasa2 tersuka pada wanita yg ramai kawan laki2, nasihat saya fikir2 le masak - takut nanti korang yg jiwa kacau tambahan pulak wanita tu ada daya tarikan yg lebih bg seorang lelaki...fuh penat lu nanti geng. Terima kasih. -Adi