Saturday, 30 July 2011

Gangster

Assalamualaikum


Hai Ayahanda and Brother-Brother Besar sekalian

Sekarang kan zaman gangster dah up semula macam dulu-dulu . Siapa gangster , dia berkuasa . Zaman sekarang ni , even budak sekolah pun semua dah terjebak dengan gangsterisme semua ni . Siapa kuat dia berkuasa , siapa ada ramai geng and kawan , dia berkuasa .

Boleh pow sana sini , boleh pukul sana sini , boleh rompak sana sini , boleh lepas geram sana sini , ingat korang siapa ? Cuba one on one . Aku berani bet ramai yang akan lari and panggil budak-budak and brother or lebih famous dengan panggilan Abang Long .

Abang Long

Gua Abang Long diorang , gua jaga diorang . Siap berani langgar or buat pasal dengan diorang . Mesti hadap gua dulu bai
Dengan statement berikut , cukup membuktikan Abang-Abang Long korang ni bodoh belaka . Sebab dengan automatik and tak langsungnya jadi kuli batak korang yang akan memperjuangkan korang . Contohnya , apabila korang bergaduh dengan orang yang lebih kuat or berkuasa , Abang Long akan turun padang and deal dengan orang yang korang gaduh tu . Kata kan la Abang Long ni luka or injured kat mana-mana anggota badan , korang tak payah bayar pampasan or minta maaf dengan dia . Ini dah menunjuk kan betapa cetek nya akal Abang-Abang Long ni kan ?
Tapi Brother , budak-budak gua tolong gua der , Bayar gua kot . Ada duit dam pula bai . Jaga kawasan gua . Kalau gua perang tahap gaban , diorang turun . Tak kira la apa aras melintang . Tak gitu adik-adik ?
 Ini juga bukti kukuh yang menunjuk kan bahawa adik adik dan juga follower ni sengal aka budus . Yang korang nak bazirkan masa bergaduh and rebut kawasan apahal ? Korang jual apa je sampai nak rebut kawasan ? Dadah sekilo 6 Riban ? Come on la . Duit makan pun minta awek Mak Bapak , ada hati nak bergaduh . Puuuui . Sial la !

AYAHANDA
Gua la Ayahanda lu orang . Lu orang mesti dengar cakap gua . Minum sup kaki gua and sedekahkan semua awek and barang-barang korang kat aku . Bila gua nak perang , lu orang mati takpe , bukan gua .
Damn kan ? Macam ni ke Ayahanda yang bertindak sebagai Ayah ? Macam bangang kan ? Memang la aku tak tahu sangat function Ayahanda ni tapi dari selidik yang aku buat sendiri and berdasarkan pengalaman aku as Gangster Persendirian . Aku tahu and faham . Trust me .

Kalau dia pergi bergaduh dengan Ayahanda geng lain , kenapa nak orang masuk campur ? Kata kau Ayahanda . Kan sepatutnya Ayah melindungi anak-anaknya ? Ni nak orang lindung kau pula ? Please la . Mana telur kau ? Menetas ?
Dia macam Godfather bai . Keluar Samurai kot . Ada haritu dia cerita kat aku dia ada pistol . Hebat lagi menggiurkan kan ?
Budus punya pengikut . Kena kencing buta-buta je . Nak tengok Samurai betul ? Orang-orang yang special je ada benda-benda macam tu . Kalau ramai yang ada , boleh libas orang sana sini , aku pun nak juga . Kalau aku tak puas hati dengan lecturer aku je . Aku libas . Apa ada hal . Polis kan tidur je kerja .

Duit DAM and Yuran Perlindungan 


DAM tu maknanya macam denda la . Kiranya siapa yang buat salah or melanggar peraturan kelab , wajib membayar DAM . Tak ke budus bayar DAM buta-buta kat Ayahanda and Abang Long tu ? Bukan masuk dalam account Persatuan pun . Duit tu masuk poket and jadi duit makan tak pun topup diorang . Alangkah samdol nya hangpa . Isyh .

Hangpa semua kena bayar aku RM360 sebulan . Sebagai duit perlindungan . Kiranya kalau jadi apa-apa or nak minta bala tentera boleh la panggil .
Bunyi macam cool and menakutkan kan ? Tapi cuba korang fikir . Ada ke orang yang nak mengabdikan diri untuk datang masa ada urusan penting semata-mata nak cederakan diri bergaduh untuk korang ? Memang la ada tapi tak ramai . Sikit sangat laa percentage nya .

Katanya untuk perlindungan . Macam mana pula kalau orang yang minta duit pelindungan tu yang dipukul ? Pernah terlintas tak dekat otak korang ? Siapa diorang nak panggil ? Mana ada siapa-siapa kan ? Mereka pun okay je hidup macam tu . Pandai-pandai protect diri sendiri la Brother . Takkan baru kena cucuk sikit dah panggil Abang-Abang kot . Haha

Kesimpulannya ialah tak payah la korang join benda-benda macam ni . Contohnya PEKIDA , TIGA LINE , DOUBLE SEVEN and 36 . Aku berani cakap benda-benda macam ni semua sebab berdasarkan pengalaman hidup sendiri . Buktinya aku dah pernah lalui perang sendiri . Dengan kawan-kawan sendiri . Bukan dengan orang yang korang tak kenal and geng-geng yang entah dari mana diimport .

Sunday, 24 July 2011

Clubbing , Arak and Sosial .

Assalamualaikum

Hai Lelaki and Perempuan yang bajet social .

Entry kali ni maybe akan troll korang-korang yang kaki club , arak and social . Sorry la kalau fakta aku macam tak betul kan . Maklum la , aku tak pernah jejak kaki dalam tempat maksiat tempat cool macam tu . Maybe sebab aku ada entertainment lain kot . Benda ni general kan ? So jangan la serang or anti blog gua or gua sendiri . Jom kita kupas satu-satu sebab kenapa orang suka pergi clubbing .

Menari

Kebanyakan manusia yang cool and hebat malah sosial selalunya memang akan menari kan ? Ini yang aku tahu dari kawan-kawan aku . Well , menari tu diorang kata sangat mereleased kan tension . Okay , macam seronok kan ? Memang la . Bagi aku pun seronok kan . Tapi bagi aku lelaki paling seronok kot . Antara sebab-sebab lelaki seronok ialah :

  1. Dapat usya korang menari dengan menggiurkan
  2. Cuci mata yang dah lama kotor
  3. Sambil menyelam minum air ( dapat raba-raba )
Agak jahat kan ? Takpe . Ini orang kata rezeki yang tak bagus la . Dosa sebenarnya  buat benda-benda macam ni . Lagi menjatuhkan maruah perempuan ada la kan ? Lelaki biasa la . Suka benda-benda macam ni . kan nafsu orang kata benda-benda macam ni .

Lagi satu , ni pendapat aku sendiri la . Korang rasa korang nak tak isteri yang kaki club ? Menari depan orang ramai dan jadikan badan dia as tatapan mata lelaki lain ? Togak sana sini , menari bergilir-gilir dengan orang lain and lelaki lain ? Bagi aku ,  kalau nak buat Awek boleh la . Stol geli-geli and seronok-seronok je . Yela , kata pakai buang kan .

Arak




Atas ni hanya lah gambar hiasan . Semua mesti tahu kan apa yang ada dalam gambar ni kan ? Air Kencing Setan sebenarnya . Nampak macam sedap ke ? Bagi aku langsung tak sedap . Aku agak pelik juga bila ada kawan-kawan aku yang mengaku dengan BANGGA yang mereka minum and sangat-sangat menyukai arak .
Semalam gua bantai banyak , tapi tak tiong pun . Hebat kan gua ? Sebab tu la semua panggil gua kebal . Kah kah kah
Tidak kah ini melambangkan bahawa jalilnya beliau ? Astaghfirullahalazim . Aku memang bukan Ustaz yang layak untung sekolahkan korang , tapi aku kan kawan korang . So aku still kira bertanggungjawab untuk tegur korang . Jangan la marah or tarik muka bila gua tegur .
Aku minum sebab aku tension la weh . Dengan awek gua lagi , study , kereta gua accident and awek hutang yang keliling pinggang . Pening la !
Kenapa tak minta tolong dengan Allah ? Susah sangat ke ? Solat and doa je la lepas solat . Memang la aku pun kadang-kadang tak penuh solat tapi still aku minta dengan Allah . Lagi pun sebenarnya bila korang togak tu menambahkan masalah je . Percaya lah .

Free Sex




Aku tahu lambang tu macam besar sangat kan ? Takpe . Ni peringatan je . Free sex is ialah sex percuma . Senang je maksudnya kan ? Ni pun antara sebab-sebab kenapa lelaki suka masuk kelab-kelab hiburan . Kalau tak percaya , korang pergilah tanya kawan-kawan lelaki korang yang kaki club .

Memang bunyi nya macam kasar kan ? Tapi ini realiti which all of us have to face it . Tak banyak , mesti ada sikit . Lebih- lebih lagi bila ada minah-minah yang gedik and super sangap .
'Hai you , sorang je ke ?' 'Yela you , sorang je ni , kenapa ?' 'So , malam ni ada date tak ?Nampak macam sorang je.Kesian you.I boleh temankan(dengan nada macho)' 'Hehe , i sorang la malam ni , kenapa?You boleh teman I ke sampai lewat malam?'(nada gedik gila)
Nampak kan macam mana hubungan tu mula ? Senang je pancing . Macam entry gua yang ni . Untuk lelaki memang la seronok . Well , we got nothing to lose kan ? Aku tak backup either side , tapi pandai-pandai la fikir and pilih mana yang betul . Ingat la prinsip lelaki .
Yang tu stock je weh . Kalau nak bini , mesti la aku nak yang bertudung lengkap and beriman . At least boleh bimbing aku kan .

Tuesday, 12 July 2011

Ayat pancing LELAKI .

Assalamuakaikum


Hai para - para pemancing sedunia .

Maybe tajuk ni macam common and sangat sensitive . Tapi tulis pasal benda controversy ni memang sangat seronok . Lebih-lebih lagi benda yang agak lucah and porno which yang sangat sensitive dalam masyarakat Melayu or lebih specific Meleeeis . Lagipun jarang ada orang yang berani tulis pasal benda macam ni . Ini salah satu tajuk yang agak seronok bagi aku . Ada faktor-faktor kenapa benda ni jadi . Tapi bukan semua salah perempuan kan . Even lelaki pun salah sebenarnya . Ini antara faktornya .

Kekasih aka Lover


Ayat Pancing

Ini antara paling common sekali , Kadang-kadang sayang sangat kot . Yela , nama pun lelaki kan . Mesti ayat pancing lebih . Nak puas je kan . faham-faham la . Mesti bayak cakap lelaki tak boleh percaya kan . Still ada lelaki baik macam aku . Mungkin fikiran masa tu kira sayang kan , janji nak kahwin kan ? Ayat standart lelaki la . Well , maybe ini situasi yang selalu jadi .

Ayat pancing 1
Lelaki : Awak , nak kiss sikit boleh ?
Perempuan : Isyh , nakal la awak ni . Hik hik (gelak gedik )
Lelaki : Sikit je , bukan ada apa pun . Lagipun kita kan couple sampai the end of the world .
Perempuan : Betul juga kan . Okay , nanti jumpa saya kiss awak ye . ( nada gersang)

Dari sini kita dah tahu akal perempuan rendah dari lelaki kan ? Never mind , pembela gadis masih banyak . Maybe ayat pancing ni masa starting kan . Ayat pancing seterusnya untuk second step .

Ayat pancing 2
Lelaki :  Awak , thanks tadi kiss saya . Seronoknya ! Tak pernah rasa bahagia macam ni .
Perempuan : Tahu awak . Kita kan couple of the year , mesti la macam tu . Hik hik
Lelaki : Awak , touch2 tempat lain boleh ? Saya nak try juga . Alaa . Luar je kan . Bukan ada kesan pun
Perempuan : Eh awak , macam takut je . Tak pernah buat la .
Lelaki : Takpe , saya ada . Saya seorang je pun . Nanti kita kahwin kan ? Don't worry la .
Perempuan : Betul juga kan ? Okay la . Jom ! Nanti kita jumpa , kita 'ringan-ringan' okay ?
Lelaki : Kalau macam tu , esok je la awak . Benda baik tak elok diperlambatkan . Keh keh .
Perempuan : Isyh , tak menyabor . Okay baby ! Esok kita 'geli-geli' ek . ILY !
Lelaki : ILY too !

Second step which yang selalu lelaki guna . Agak jahat kan ? Dah dapat nikmat kedua 'geli-geli' or 'ringan-ringan' . Lelaki memang jahat kan ? Kita tengok third step which lagi kurang ajar .

Ayat pancing 3
Lelaki : Sayang ! Tadi seronok ! Thanks ! First time I macam tu . Mesti susah nak tidur malam ni . Hik
                    hok !
Perempuan : Malu la , Jangan la sebut-sebut (gelak gedik) . Itu je baby mampu bagi . Hik hik .
Lelaki : Takpe , tapi kan sayang , I tak dapat full lagi la . Keh keh (gelak mengancam)
Perempuan : Alaa . Yang tu ke ? Tapi I takut la .
Lelaki  :Relax la . Kita kan belajar sex education . Gerenti la selamat .
Perempuan : Okay la macam tu . Esok kita try .
Lelaki : Thanks sayang !

Okay , sekarang dah tengok kan ayat-ayat pancing lelaki ? Memang sangat mengancam kan . Isyh .Memang jahat . Maybe ini jahat lelaki kot . Nafsu kuat kan . Tapi bukan semua laki macam ni . Banyak lagi lelaki baik macam aku . Don't worry .


Orang yang baik hanya untuk orang yang baik

Untuk perempuan-perempuan lawa , menawan baik kat luar sana , jangan terpedaya dengan kata-kata lelaki buaya pancing . Entry kali ni bukan untuk kutuk lelaki . Well , aku pun lelaki kan . Next entry maybe kutuk perempuan . Siapa tahu kan ?


To be continued ,

Sunday, 10 July 2011

Assalamualaikum .

Hai blogger - blogger yang hebat and awesome .

As a new blogger , I must show some respect and high salute to all blogger - blogger hebat yang old school and berkaliber . Well , menulis bukan lah satu benda yang senang untuk dibuat lebih - lebih lagi kalau nak penulisan kita dibaca . As blogger yang baru and sangat - sangat tak tahu tentang dunia blogging , please bagi tunjuk ajar .

Blog ni takkan meluahkan apa - apa perasaan tidak puas hati or lepaskan geram secara individual or what we called as lepas geram syok sendiri . Even tak puas hati or rasa nak bertumbuk , perasaan budak - budak or lepasan perasaan seperti perempuan gila gedik takkan berlaku . Ini jaminan utama blog ini diwujudkan .



Furthermore , blog ni diwujudkan untuk aku divert mind dari buat benda - benda tak elok and for freedom of speech or hot topic yang memerlukan sedikit sentuhan sarcasm untuk dibawa bergurau . Yela , awek takde kan , so otak akan fikir banyak benda lain . So , at least ada blog , aku akan menulis daripada buat benda pelik - pelik . 

Lastly , aku rasa aku takkan letak any of my picture kot . Terutama yang akan menggersangkan para - para pembaca . Aku nak orang baca penulisan , bukan tengok gambar - gambar handsome , bergaya aku . The next post aku akan start masuk kan semua unsur sarcastic and freak . So my first post gone well kan . 

Selamat membaca next post .




Saturday, 9 July 2011